Låtsläpp: Disability is not Inability

Disability is not Inability Sleeve

Nytt låtsläpp i Come Together! Den här gången presenterar vi Baba Gurston med sin svängiga reaggaelåt och ett budskap om att alla ska ha samma möjligheter.
-Människor måste mötas mer över gränser, alla sorters gränser! Se upp Sverige, nu kommer jag med lite riktigt sväng från Nairobi.

Come Togethers musikproducent Peter Pop hittade Baba på Youtube.
– Vi såg en cool och street smart reggae artist som trotsade sitt utmärkande funktionshinder och sjöng rakt in i kameran med en sådan stark karisma, blick och röst som jag bara inte kunde låta passera. Jag spårade upp honom, åkte på vinst och förlust ner till Nairobi och satte mig i en taxi för att något nervös försöka hitta Baba i Kibera.

Det blev en stark låt och sen inledde projektet även ett samarbete med rapartisten Kala Jeremiah från Tanzania. Han förstod direkt vad vi jobbar med och lägger en svängig text på swahili om att alla ska ha samma förutsättningar oavsett funktionshinder.

Baba Gurston är perfekt att ha med i projektet eftersom att han även är lärare. Han bor och jobbar i Kibera, ett av de mest utsatta slumområdena i Nairobi där han är lokalkändis som artist. I Come Together arbetar vi för allas rätt till skola, Baba visar att unga med funktionsnedsättningar självklart kan utbilda sig och utan även jobba som lärare.

Baba är i med oss på första delen av Sverigeturnén – se Baba live på Erikshjälpen Second Hand i Borås 15/9, Linköping 17/9 och Växjö 19/9.

Länk till låten på Spotify https://open.spotify.com/track/1n1JrvdT5FbFrBQdbPgcRB