Från klassrum till röda mattan

Joanna fotar William Ringström som spelar Sune
Joanna fotar William Ringström som spelar Sune

De senaste veckorna har vi setts flera gånger. Igår var det söndag och vi samlades på vandrarhemmet som vi bor på när vi är i Stockholm. Några av oss reser långt varje gång vi ses, Joanna kom med tåget från Kalmar och Axel kom i sista stund med flyget från Luleå. Viktor kom till Stockholm redan i fredags med flyg från Blekinge. Men vi är väldigt vana att resa nu. Victoria har ju kortast bit av oss, bara från Södertälje.

Sen igår var vi på galapremiären av Sune i fjällen. Den var jättebra och rolig! Vi skrattade så vi grät när de åkte pulka. Sen var det kul att se skådespelarna i verkligheten. Efteråt var vi med på minglet på festvåning. Det var som ett after-ski i fjällen, med snögubbe och bra musik. Tack så jättemycket till Sören Olsson som bjöd in oss!
På kvällen åt vi god libanesisk mat. Ännu en spännande sorts mat. Nu har vi testat på många olika länders mat: italienskt, indiskt, franskt, etiopiskt, kinesisk, svensk palt, amerikansk och tanzanisk.

Senast vi sågs skrev vi på Facebook-sidan att vi skulle till Häggviks gymnasium. Det var jätteroligt och trevligt. Vi blev väldigt bra bemötta. Vi hann med flera olika saker. Bland annat rundvandring på skolan och att besöka deras adventsmarknad med glögg och pepparkakor. Med viktigast av allt var att vi besökte flera olika klasser och berättade om oss själva och om projektet. Elever och lärare var väldigt intresserade och ställde många kluriga frågor. De var nyfikna på oss och undrade vilka vi var och vad vi gjorde där. Även rektorn Joakim bjöd in oss på sitt kontor och ställde många bra frågor.

Nu ser vi fram emot att börja fokusera ännu mer på Tanzania-resan efter nyår. Om tre månader är vi där!
/Joanna, Axel, Viktor och Victoria